Transport Online - Recordaantal nieuwe coronabesmettingen wereldwijd

Recordaantal nieuwe coronabesmettingen wereldwijd

Recordaantal nieuwe coronabesmettingen wereldwijd
19-06-2020 17:29 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

GENEVE - Met 150.000 coronabesmettingen op een dag is er een nieuw record gevestigd. Dat meldt de baas van de Wereldgezondheidorganisatie (WHO), Tedros.

Het grote aantal registraties kwam donderdag binnen, maakte Tedros vrijdag bekend. Volgens de WHO versnelt de coronapandemie zich. Er wordt ook steeds meer getest. Bijna de helft van de nieuwe gevallen is in Amerika geregistreerd. Andere brandhaarden zijn Zuid-Azië en het Midden-Oosten.

"De wereld bevindt zich in een nieuwe en gevaarlijke fase", aldus Tedros vanuit het hoofdkantoor van de WHO in het Zwitserse Genève. "Het virus verspreidt zich nog steeds snel, het is nog steeds dodelijk en de meeste mensen zijn nog steeds vatbaar." Tedros, die door de Amerikaanse president Trump is aangevallen voor zijn aanpak van de coronacrisis, riep iedereen op afstand te bewaren en "extreem waakzaam" te zijn.

In totaal zijn er wereldwijd inmiddels ruim 8,6 miljoen gevallen bekend. Ruim 4,5 miljoen patiënten zijn hersteld, meer dan 450.000 personen bezweken aan het coronavirus, blijkt uit tellingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions