Transport Online - Roemeen aangehouden voor stelen 2.000 kilo tin uit vrachtwagen

Roemeen aangehouden voor stelen 2.000 kilo tin uit vrachtwagen

Roemeen aangehouden voor stelen 2.000 kilo tin uit vrachtwagen
19-06-2020 11:38 | Criminaliteit | auteur Redactie

ERP - De politie heeft donderdag 18 juni in Erp een 31-jarige Roemeen aangehouden die wordt verdacht van heling c.q. diefstal van 2.000 kilo tin uit een vrachtwagen. De gestolen lading is in een bestelbus teruggevonden.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 juni de melding dat een Duitse vrachtwagenchauffeur via 112 had doorgegeven dat hij op parkeerplaats Meelakkers langs de A67 bij Geldrop het slachtoffer was geworden van ladingdiefstal.

Uit zijn vrachtwagen was ongeveer 2.000 kilo tin verdwenen. Toen de politie ter plaatse kwam vertelde een getuige dat hij verschillende personen over de snelweg had zien vluchten. Ook had hij een bestelbus zien wegrijden.

Onderzoek

Omstreeks 05.30 uur zagen agenten van Dienst Infrastructuur op de Sluisweg in Erp een bestelbus staan die aan het opgegeven signalement voldeed. Bij controle van de bus bleek in de laadruimte inderdaad 2000 kilo tin te liggen.

De 31-jarige bestuurder, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden. De chauffeur die slachtoffer was van de diefstal heeft al bevestigd dat het zijn gestolen lading tin was. De politie stelt een nader onderzoek in naar de ladingdiefstal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen