Transport Online - Arcus Air Group verkoopt luchtvracht divisie aan Chapman Freeborn Airmarketing GmbH

Arcus Air Group verkoopt luchtvracht divisie aan Chapman Freeborn Airmarketing GmbH

Arcus Air Group verkoopt luchtvracht divisie aan Chapman Freeborn Airmarketing GmbH
19-06-2020 10:32 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZWEIBRÜCKEN - Met onmiddellijke ingang verkoopt de Arcus Air Group haar luchtvracht divisie, bestaande uit Air Cargo Charter en On Board Courier-activiteiten. De twee delen van het bedrijf gaan naar de internationale Chapman Freeborn Group, een bedrijf van de Avia Solutions Group, de grootste lucht- en ruimtevaartgroep uit Centraal- en Oost-Europa met 83 vestigingen en productiestations die wereldwijd luchtverkeersdiensten en -oplossingen aanbieden.

De Arcus Air Group is een particuliere Europese luchtvaartmaatschappij met gelieerde vrachtbemiddelingsactiviteiten op verschillende Europese locaties, die al meer dan 45 jaar met succes op de markt is gevestigd, met hun eigen vluchtactiviteiten in Zweibrücken. Met een 24/7/365 service en een eigen vloot van vliegtuigen, biedt het exclusieve passagiersdiensten in zakelijke en privéjets.

Voor de industrie is het tot op heden actief geweest op het gebied van dringende luchtvracht, met name ad-hoc luchtvrachtchartering. De logistieke afdeling van het bedrijf is zeer sterk gericht op de auto-industrie.

Arcus Air Group zal namens de eigenaar Chapman Freeborn twee Dornier 228-212-vrachtvliegtuigen blijven bedienen. Alejandro Tapia Haarman stopt vandaag met zijn managementactiviteiten in de luchtvracht divisie.

"Arcus Air zal zich in de toekomst concentreren op de luchtvaartmaatschappij en de uitvoerende luchtvaart", meldt algemeen directeur Alejandro Tapia Haarmann. Daartoe had het bedrijf vorig jaar al een nieuwe EMBRAER Phenom 100 aan zijn vloot toegevoegd, zijnde de grootste Phenom 100-vloot in Europa.

Het bedrijf is van plan de extra en verder geplande capaciteiten te gebruiken om te voldoen aan de groeiende vraag naar privéjetcharters op de Europese markt. Het bedrijf heeft in totaal zeven Phenom 100's en kan daarmee de meeste capaciteit van dit vliegtuigtype in Europa aanbieden.

"De vraag naar privéjets is in de Arcus Air Group in de tweede helft van 2019 met ongeveer 20 procent toegenomen. Het uitbreken van de pandemie maakte een abrupt einde aan deze ontwikkeling. Het is echter al duidelijk na de eerste opening van de grenzen dat deze ontwikkeling zal doorgaan. Rekening houdend met 'het nieuwe normaal' speelt het veiligheidsaspect ook een grote rol voor mensen op dit moment en de grootst mogelijke veiligheid wordt natuurlijk geboden wanneer men alleen vliegt of alleen met familie of goede vrienden", vat Arcus-Air CEO samen Alejandro Tapia Haarmann.

De EMBRAER Phenom 100 is ontworpen voor vier passagiers en staat bekend om zijn luxe, ruime en design georiënteerde interieur, de beste in zijn klasse. Klanten waarderen de snelle en flexibele klantgerichte verwerking.

"Onze passagiers hebben slechts 5 tot 15 minuten nodig van aankomst bij de terminal tot instappen", vervolgt Haarmann.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions