Clicky

 
Transport Online - Salaris nieuwe topman ING nagenoeg gelijk aan dat van voorganger

Salaris nieuwe topman ING nagenoeg gelijk aan dat van voorganger

Salaris nieuwe topman ING nagenoeg gelijk aan dat van voorganger
19-06-2020 10:30 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Steven van Rijswijk, de nieuwe topman van ING, gaat niet heel veel meer verdienen dan zijn voorganger. Dat is het gevolg van het nieuwe beloningsbeleid voor de top van het financiële concern. Wel gaat hij er ten opzichte van zijn vorige functie bij de bank, als risicodirecteur, aardig op vooruit.

Ralph Hamers streek in 2019 een basissalaris op van 1,75 miljoen euro. Daarbovenop kwam nog een prestatiegebonden variabele beloning van omgerekend 266.000 euro. Van Rijswijk verdiende een basisloon van iets meer dan 1,2 miljoen euro en streek een variabele beloning op van 195.000 euro. ING verhoogde begin dit jaar het basisloon voor de hele top met 1,5 procent, onder meer op basis van een inflatiecorrectie.

Twee jaar terug was er nog veel ophef toen de raad van commissarissen van de bank Hamers' totale beloning fors wilde verhogen naar zo'n 3 miljoen euro. Volgens ING was de maatregel bedoeld om het salaris aan de top concurrerend en marktconform te houden. Maar na felle reacties in politiek en samenleving zag de bank van het plan af. Hamers gaat eind deze maand naar de Zwitserse bank UBS, waar hij vermoedelijk meer gaat verdienen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions