Clicky

 
Transport Online - 'Lufthansa sluit faillissement Brussels Airlines niet uit'

'Lufthansa sluit faillissement Brussels Airlines niet uit'

'Lufthansa sluit faillissement Brussels Airlines niet uit'
19-06-2020 08:57 | Coronavirus | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa laat zijn Belgische dochter Brussels Airlines mogelijk failliet gaan. De Franstalige Belgische krant La Libre Belgique meldt op basis van bronnen dat de Duitsers een bankroet of een verkoop van de maatschappij niet langer uitsluiten. Na het weekend staat een ontmoeting tussen de top van Brussels Airlines en Lufthansa gepland.

De Belgische regering en Lufthansa onderhandelen al weken over een steunprogramma om door de crisis te komen. Het zou dan gaan om een lening van circa 300 miljoen euro. Lufthansa zegt dat er geen plan is om Brussels Airlines te verkopen. "Wij hopen een akkoord te kunnen vinden met de Belgische staat", zo klinkt het.

Maar volgens La Libre zal Lufthansa anders besluiten, als er geen sociaal akkoord wordt gevonden tussen de directie van Brussels Airlines en de vakbonden. Bij de Belgische maatschappij staan circa 1000 van de 4000 banen op de tocht, en een sociaal akkoord lijkt nog niet in zicht. Met name de piloten vinden voorstellen van de directie "onverteerbaar".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden