Clicky

 
Transport Online - 43-jarige man uit Woerden aangehouden in Belgisch drugsonderzoek, totaal 3200 kilo cocaïne onderschept

43-jarige man uit Woerden aangehouden in Belgisch drugsonderzoek, totaal 3200 kilo cocaïne onderschept

43-jarige man uit Woerden aangehouden in Belgisch drugsonderzoek, totaal 3200 kilo cocaïne onderschept
18-06-2020 18:51 | Criminaliteit | auteur Redactie

WOERDEN - Op verzoek van het Belgisch Openbaar Ministerie heeft het HARC-team woensdagochtend 17 juni jl. een inval gedaan in een woning in Woerden. Hierbij is een 43-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne en lidmaatschap van een internationaal vertakt drugsnetwerk.

3200 kilo cocaïne

In april dit jaar onderschepte het HARC-team een partij van in totaal 3200 kilo cocaïne. De ingevoerde partijen cocaïne waren zowel bestemd voor de Nederlandse als Belgische markt. Een deel van die partij, 1459 kilo, leidde eerder tot de aanhouding van vijf verdachten. Voordat de cocaïne onderschept werd in de Rotterdamse haven liep er al enige tijd een onderzoek door het Belgisch Openbaar Ministerie. Dat gisteren onder meer heeft geleid tot de aanhouding van de 43-jarige verdachte.

Hoofdverdachte aangehouden

In België zijn woensdagochtend meerdere aanhoudingen verricht. Hierbij is ook een 77-jarige hoofdverdachte uit Knokke-Heist aangehouden. De 43-jarige verdachte wordt naar verwachting binnenkort overgeleverd aan België. Ook wordt zijn betrokkenheid in het Nederlandse onderzoek onderzocht.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions