Clicky

 
Transport Online - Nieuwe staking Tata Steel hindert staalproductie

Nieuwe staking Tata Steel hindert staalproductie

Nieuwe staking Tata Steel hindert staalproductie
18-06-2020 17:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

IJMUIDEN - Het personeel van Tata Steel, dat grondstoffen voorbereidt voor de smelting in de hoogovens, gaat donderdagavond staken. Vanaf 22.00 uur legt de avondploeg het werk neer. Dat meldt vakbond FNV, dat uitgaat van tientallen stakers. Volgens de bond zijn er meer stakingen gepland voor de opvolgende diensten.

De actie heeft directe gevolgen voor de ijzer- en staalproductie. De stakers voeren namelijk allerlei belangrijke werkzaamheden uit om de grondstoffen zoals ijzererts vanaf de kade via transportbanden richting de hoogovens te begeleiden. Daar wordt het ijzererts verhit tot vloeibaar ijzer om er vervolgens staal van te maken in de staalfabriek.

Met de nieuwe stakingsronde wil FNV druk verder opvoeren op de directie van Tata Steel. "Ze maakt geen enkele beweging. Ze gaat op geen enkele eis in", aldus bestuurder Roel Berghuis van FNV. "Waar het om draait, is dat er hier toekomstperspectief wordt geboden. Dit bedrijf moet de 21e eeuw in worden gebracht. Samen met de medewerkers."

Er is protest tegen de dreigende reorganisatie bij het staalbedrijf waarbij honderden banen verloren gaan. Daarnaast zijn werknemers boos over het vertrek van topman Theo Henrar van Tata Steel Nederland, dat door hen wordt gezien als ontslag van de directeur. Ook menen ze dat ze onterecht opdraaien voor de verliezen van met name de Britse vestiging van Tata, iets wat door de staalfabrikant wordt tegengesproken.

"Als de staking doorgaat, betekent het inderdaad dat er geen grondstoffen meer naar de hoogovens gaan. Die worden dan stilgezet, waardoor de productie in de staalfabriek ook komt stil te vallen", aldus een woordvoerder van Tata Steel Nederland. "We snappen de zorgen van de medewerkers en hopen dat er snel een oplossing komt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats