Clicky

 'Luchtvaartsector nog harder geraakt door crisis'

'Luchtvaartsector nog harder geraakt door crisis'
18-06-2020 13:48 | Coronavirus | auteur ANP

GENÈVE - De gevolgen van de coronacrisis voor de Europese luchtvaartsector zijn nog erger dan eerder werd aangenomen. De internationale luchtvaartorganisatie IATA meldt op basis van nieuwe onderzoek dat Europese maatschappijen door de crisis worden opgezadeld met een verlies aan inkomsten van dik 23 miljard dollar. Verder staan tot 7 miljoen banen op de tocht.

De juni-raming van IATA is nog weer iets negatiever dan de raming van twee maanden terug. Volgens het nieuwe onderzoek zal de passagiersvraag dit jaar met meer dan de helft afnemen. In Nederland gaat het om 60 procent minder reizigers. Nederlandse maatschappijen moeten volgens het IATA-rapport rekening houden met een omzetdaling van 6 miljard dollar.

De 6 miljoen tot 7 miljoen banen die als gevolg van de crisis mogelijk verdwijnen, hebben ook betrekking op bedrijven die diensten verlenen aan de luchtvaart. In Nederland gaat het volgens de organisatie om bijna 178.000 banen.

De IATA benadrukt dat een versneld herstel van het luchtvervoer in Europa van "vitaal belang" is om de impact van de crisis te verzachten. Bij de herstart van het luchtverkeer is de openstelling van grenzen en het afschaffen van quarantaineregels noodzakelijk, zo klinkt het.

Verder pleit IATA voor de voortzetting van financiële steun en versoepeling van de regels omtrent start- en landingsrechten. Ook pleit de organisatie voor vrijstelling van belastingen en heffingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions