Clicky


CB wil zonne-energie opwekken met nieuw magazijn

CB wil zonne-energie opwekken met nieuw magazijn
18-06-2020 10:36 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

CULEMBORG - In Culemborg bouwt CB een nieuw magazijn. CB wil het dak en een deel van de gevel van dit nieuwe pand bekleden met zonnepanelen en zo 469.000 KWh per jaar aan duurzame energie opwekken (dit staat gelijk aan ongeveer 156 huishoudens).

Het nieuwe magazijn is 33 meter hoog, 100 meter lang en 30 meter breed en biedt ruimte aan 2260 zonnepanelen.

Janet Verdonk, facilitair manager bij CB: "Het zou fantastisch zijn om deze stap te kunnen zetten. We kijken al enige tijd naar mogelijkheden om onze eigen duurzame energie op te wekken. Op onze huidige panden kan dit helaas niet zonder grote investeringen in de constructie. Bij het nieuwe magazijn hebben we vanaf de allereerste plannen in de constructie rekening gehouden met de wens om zonnepanelen te plaatsen. Op dit moment lopen er subsidieaanvragen bij de Europese Commissie en in het kader van Stimulering Duurzame Energietransitie. Met de gemeente Culemborg en de omgevingsdienst Rivierenland is overleg over de invulling. We hopen in het najaar de zonnepanelen te installeren."

Volautomatisch magazijn

Het nieuwe magazijn kan volautomatisch bevoorraad worden, zonder dat daar handen aan te pas komen. Het verzamelen van orders gebeurt in dit magazijn volgens het ‘goods-to-man’ principe – goederen komen naar de mensen toe in plaats van andersom. Het sluit naadloos aan op de ontwikkelingen in de markt; voorraden en bestellingen zijn kleiner van omvang en tegelijkertijd wordt er vaker besteld en herbevoorraad. CB verwacht het magazijn in april 2021 in gebruik te nemen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions