Transport Online - Honderden coronabesmettingen in slachthuis van Tönnies in Rheda-Wiedenbrück

Honderden coronabesmettingen in slachthuis van Tönnies in Rheda-Wiedenbrück

Honderden coronabesmettingen in slachthuis van Tönnies in Rheda-Wiedenbrück
17-06-2020 20:48 | Coronavirus | auteur ANP

GÜTERSLOH - In een van de grootste Duitse slachterijen zijn honderden coronabesmettingen vastgesteld. De fabriek van Tönnies in Rheda-Wiedenbrück is gesloten, in de regio zijn alle scholen en kinderdagverblijven weer dicht. Ongeveer 7000 mensen moeten binnenblijven, melden Duitse media.

Het is niet de eerste keer dat in Duitsland een uitbraak van corona in een slachterij is vastgesteld, maar Tönnies geldt in Duitsland als marktleider bij de verwerking van varkens. De betrokken fabriek is de belangrijkste vestiging en zou goed zijn voor 20 procent van de vleesproducten op de Duitse markt. Het bedrijf bood zijn excuses aan voor de uitbraak.

In totaal zijn 1050 medewerkers gecontroleerd, zeker 657 zijn positief getest. Nog niet alle uitslagen waren woensdagavond binnen.

Na eerdere uitbraken was al kritiek geuit op de arbeidsomstandigheden van de vaak Oost-Europese werknemers, vooral Bulgaren en Roemenen. Zij wonen ook vaak dicht opeengepakt in kleine ruimtes. Veel van hen waren met Pinksteren enkele dagen thuis in hun vaderland, wat mogelijk ook heeft bijgedragen aan de golf van besmettingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen