Transport Online - Huizen in Vlissingen ontruimd door noodweer

Huizen in Vlissingen ontruimd door noodweer

Huizen in Vlissingen ontruimd door noodweer
17-06-2020 20:16 | Binnenland | auteur ANP

VLISSINGEN - Het noodweer dat woensdag aan het eind van de middag over Zeeland is getrokken, leidt tot wateroverlast. In de binnenstad van Vlissingen liep een woongebouw aan de Nieuwstraat vol water. Daardoor moesten zestien huizen worden ontruimd. De stroom is tijdelijk afgesloten, aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

Bij de brandweer kwamen in korte tijd ruim vijftig meldingen binnen over onder meer ondergelopen kelders en kruipruimtes. De meeste meldingen kwamen van Walcheren. Medewerkers van de gemeente Vlissingen en de brandweer zijn druk bezig met het leegpompen van ondergelopen ruimtes. Inmiddels nemen de buien af en daarmee ook de meldingen van overlast.

Weeronline meldde dat tijdens de zware buien in een uur tijd 51 millimeter regen was gevallen in Vlissingen. In juni valt op het weerstation in Vlissingen gemiddeld 63,2 millimeter.

Ook in de rest van Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen is het nat. Op veel plaatsen viel zo’n 20 millimeter regen met uitschieters naar 30 tot 50 millimeter.

Ook in Limburg veroorzaakt de regen overlast. De brandweer rept van ondergelopen kelders en straten die blank staan. De meeste meldingen komen uit het Heuvelland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen