Clicky


Duitsland zegt geld toe aan touringcarbedrijven tijdens protest

Duitsland zegt geld toe aan touringcarbedrijven tijdens protest
17-06-2020 13:53 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - De Duitse regering trekt 170 miljoen euro uit voor steun aan touringcarbedrijven die door de coronacrisis stillagen. Dat maakte minister voor Verkeer Andreas Scheuer bekend tijdens een demonstratie van busondernemers in Berlijn.

Net als in Nederland voeren touringcarondernemingen woensdag actie. Ze willen dat de overheid hen financieel steunt omdat ze door het coronavirus niet hebben kunnen rijden. De ondernemers waren met ongeveer duizend touringcars naar Berlijn gereden om aandacht voor hun zaak te vragen.

"In de afgelopen weken heeft uw werktuig, de bus, stilgestaan", aldus Scheuer. De kosten liepen echter door en daar moet volgens hem een compensatie voor komen. "Vandaar dat ik daar vanochtend vroeg van de kanselier en de vice-kanselier het groene licht voor héb gekregen".

Volgens schattingen hebben de touringcarondernemingen gemiddeld een half miljoen euro schade geleden. De helft van de ondernemers vreest een faillissement.

De Bondsdag zal naar verwachting nog deze maand over de bijdrage stemmen. De eerste uitkeringen kunnen dan in juli worden gedaan.