Clicky

 
Transport Online - Duitsland zegt geld toe aan touringcarbedrijven tijdens protest

Duitsland zegt geld toe aan touringcarbedrijven tijdens protest

Duitsland zegt geld toe aan touringcarbedrijven tijdens protest
17-06-2020 13:53 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - De Duitse regering trekt 170 miljoen euro uit voor steun aan touringcarbedrijven die door de coronacrisis stillagen. Dat maakte minister voor Verkeer Andreas Scheuer bekend tijdens een demonstratie van busondernemers in Berlijn.

Net als in Nederland voeren touringcarondernemingen woensdag actie. Ze willen dat de overheid hen financieel steunt omdat ze door het coronavirus niet hebben kunnen rijden. De ondernemers waren met ongeveer duizend touringcars naar Berlijn gereden om aandacht voor hun zaak te vragen.

"In de afgelopen weken heeft uw werktuig, de bus, stilgestaan", aldus Scheuer. De kosten liepen echter door en daar moet volgens hem een compensatie voor komen. "Vandaar dat ik daar vanochtend vroeg van de kanselier en de vice-kanselier het groene licht voor héb gekregen".

Volgens schattingen hebben de touringcarondernemingen gemiddeld een half miljoen euro schade geleden. De helft van de ondernemers vreest een faillissement.

De Bondsdag zal naar verwachting nog deze maand over de bijdrage stemmen. De eerste uitkeringen kunnen dan in juli worden gedaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats