Clicky


 


Wielrenner Niki Terpstra drie maanden aan de kant na zware crash

Wielrenner Niki Terpstra drie maanden aan de kant na zware crash
17-06-2020 13:55 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Wielrenner Niki Terpstra kan dit seizoen mogelijk toch nog in actie komen. De 36-jarige Noord-Hollander heeft volgens de dokter van zijn Franse ploeg Total Direct Énergie tien tot twaalf weken nodig om te herstellen van z'n zware crash dinsdag tijdens de training bij een rondje om het Markermeer. Terpstra moest uitwijken voor een overstekende groep ganzen en knalde op een rotsblok.

Terpstra liep daarbij onder meer een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen en een klaplong op. Hij lag even op de intensive care, maar zou inmiddels zijn overgeplaatst naar een normale afdeling van het ziekenhuis. Volgens zijn team kan Terpstra over twee of drie dagen weer naar huis.

"Bij zulke kwetsturen betekent het dat je tien tot twaalf weken aan de kant staat", aldus dokter Hubert Long. De klassiekers waarin Terpstra dit seizoen wil vlammen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, staan op respectievelijk 18 en 25 oktober op het programma.

Terpstra kwam vorig jaar ten val in de Ronde van Vlaanderen, de voorjaarskoers die hij een jaar eerder had gewonnen. In het ziekenhuis werd een zware hersenschudding geconstateerd. Daardoor miste hij Parijs-Roubaix, de kasseienklassieker die Terpstra in 2014 op z'n naam schreef. In de Tour de France liep de Noord-Hollander nadien een schouderblessure op, ook na een crash, waarna hij opnieuw moest afhaken.

Terpstra reed in maart, vlak voordat de coronacrisis ook de sport in Europa tot stilstand bracht, de Franse etappekoers Parijs-Nice.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions