Clicky

 
Transport Online - WHO past coronarichtlijnen aan na 'groot nieuws' over medicijn

WHO past coronarichtlijnen aan na 'groot nieuws' over medicijn

WHO past coronarichtlijnen aan na 'groot nieuws' over medicijn
17-06-2020 11:47 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

GENÈVE - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat haar richtlijnen voor de behandeling van mensen met COVID-19 bijwerken na hoopvolle resultaten van een klinische proef met het medicijn dexamethason. Uit de Britse studie bleek dat deze goedkope en al lang beschikbare ontstekingsremmer ernstig zieke patiënten het leven kan redden. De WHO prees de resultaten van de klinische proef als "geweldig nieuws".

De dinsdag gepubliceerde onderzoeksresultaten toonden aan dat dexamethason het sterftecijfer met ongeveer een derde verlaagt bij de meest zieke COVID-19-patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen. Het middel wordt al sinds de jaren zestig gebruikt om ontstekingen bij ziekten zoals artritis te verminderen.

De klinische richtlijnen van de WHO voor de behandeling van met het nieuwe coronavirus besmette patiënten zijn gericht op artsen en andere medische professionals. Daarbij worden de nieuwste gegevens gebruikt om clinici te informeren over de beste aanpak van alle fasen van de ziekte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden