Clicky


 


Peking neemt strenge maatregelen na nieuwe coronabesmettingen

Peking neemt strenge maatregelen na nieuwe coronabesmettingen
17-06-2020 09:31 | Coronavirus | auteur ANP/RTR/DPA/BLOOMBERG

PEKING - Het stadsbestuur van de Chinese hoofdstad Peking heeft op 16 juni 31 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Een dag eerder had de stad bericht over 27 nieuwe besmettingen met het coronavirus. In totaal is er sprake van 137 bevestigde besmettingen.

Volgens de gezondheidsinstanties van Peking komen 19 van de 31 gevallen uit het zuidwestelijke district Fengtai, waar vorige week een nieuwe virusuitbraak was geconstateerd op een lokale voedselmarkt.

De stad neemt strenge maatregelen uit de angst voor een nieuwe golf van besmettingen in het land. Meerdere woonwijken zijn in quarantaine geplaatst en niet toegankelijk voor bezoekers. Veel vluchten in en uit de hoofdstad zijn geannuleerd. Vliegmaatschappijen hebben 1255 inkomende en uitgaande vluchten geschrapt. Dat is zo'n 70 procent van alle vluchten.

Peking heeft alle lagere en middelbare scholen en kinderdagverblijven gesloten. Vele provincies hebben quarantainemaatregelen aangekondigd voor reizigers die uit Peking komen. Ook het bestuur in Macau heeft aangekondigd reizigers die in de voorgaande weken in Peking zijn geweest twee weken in medische observatie te houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats