Transport Online - Franse politie bestookt protest zorgmedewerkers met traangas

Franse politie bestookt protest zorgmedewerkers met traangas

Franse politie bestookt protest zorgmedewerkers met traangas
16-06-2020 17:48 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - De Franse politie heeft traangas afgevuurd op een demonstratie van zorgmedewerkers in Parijs. Volgens de politie is de demonstratie gekaapt door relschoppers. Zeker 24 demonstranten zijn opgepakt.

In heel Frankrijk gingen zorgmedewerkers dinsdag de straat op om te demonstreren voor betere werkomstandigheden. De sfeer bij de Parijse demonstratie werd grimmig nadat de protestmars aankwam bij het park Esplanade des Invalides. Daar werd onder meer een auto op zijn kant geduwd en werden vuren aangestoken.

Volgens de politie is de betoging "gekaapt door anarchistische demonstranten". Zij zouden verantwoordelijk zijn voor het geweld. "Gewelddadige personen horen niet thuis in een vreedzame demonstratie", aldus de politie op Twitter.

In totaal werden er meer dan 220 acties aangekondigd, meldt France24. De zorgmedewerkers, door president Emmanuel Macron nog geprezen als "helden in witte jassen", willen dat hij zijn bewondering voor hun werk tijdens de coronacrisis omzet in daden.

"De zalvende toespraken van de regering, de chocolademedailles en de beloften van willekeurige en hypothetische bonussen voldoen niet. Wat nodig is, is vooruitgang in termen van meer personeel en geld voor de volksgezondheid", aldus de vakbond CGT.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions