Clicky


 


China meldt 27 nieuwe besmettingen in Peking

China meldt 27 nieuwe besmettingen in Peking
16-06-2020 10:10 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

PEKING - De Chinese autoriteiten meldden dinsdag dat er 27 nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld in hoofdstad Peking. In de miljoenenstad vond vorige week een nieuwe virusuitbraak plaats die gekoppeld is aan een lokale voedselmarkt. De afgelopen vijf dagen werden er 106 infecties vastgesteld.

De uitbraak in Peking voedt de angst voor een nieuwe golf van besmettingen in het land. De binnenlandse uitbraak in China was grotendeels onder controle dankzij een strenge lockdown die begin dit jaar werd ingesteld door de regering. Tot de recente uitbraak ging in het gros van de nieuwe gevallen om Chinezen die na een verblijf in het buitenland positief testten op het virus.

Tienduizenden mensen in Peking zijn volgens de regering inmiddels getest op het virus. Onder hen zijn ruim 8000 mensen die op de markt werken waar de nieuwe uitbraak zou zijn ontstaan. Zij zijn in quarantaine geplaatst. Meer dan twintig woonwijken zijn op slot gegaan om verdere verspreiding te voorkomen. Ook alle sporthallen en uitgaansgelegenheden in de stad zijn maandag gesloten.

Een aantal andere Chinese steden heeft aangegeven mensen die vanuit de hoofdstad komen in quarantaine te gaan plaatsen. Behalve de 27 nieuwe gevallen in Peking, meldden de autoriteiten ook vier binnenlandse infecties in de nabijgelegen provincie Hebei. Ook in de provincie Sichuan, in het zuidwesten, werd een besmetting geregistreerd.

Peking heeft 22 wijken aangewezen met een "gemiddeld risico". Dat betekent dat daar strenge maatregelen worden genomen om het virus buiten de deur te houden. Mensen met een hoog risico op besmetting, zoals familieleden van besmette mensen, mogen de stad niet meer uit. Peking heeft ook enkele openbaar vervoerlijnen stilgelegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats