Transport Online - 'Air France mindert binnenlandse vliegverbindingen vanwege milieueis'

'Air France mindert binnenlandse vliegverbindingen vanwege milieueis'

'Air France mindert binnenlandse vliegverbindingen vanwege milieueis'
16-06-2020 09:57 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De Franse luchtvaartmaatschappij Air France vermindert het aantal binnenlandse verbindingen om aan milieueisen van de Franse overheid te voldoen. Dat meldt zakenkrant Les Echos zonder bronnen te noemen. De minder winstgevende routes van dochtermaatschappij HOP, een binnenlandse vervoerder, worden geschrapt.

Eerder kreeg Air France-KLM een steunpakket ter waarde van 7 miljard euro uit Parijs. De Franse minister van Financiën, Bruno le Maire, verbond daar duurzaamheidseisen aan. De luchtvaartcombinatie liet eerder weten dat vooral bij lokale vluchten van Air France een slag te maken was.

De vliegverbindingen van HOP vanaf de luchthaven Parijs Orly komen waarschijnlijk te vervallen. Veel van die slots zullen dan overgaan naar Transavia, de budgetvlieger van KLM. Daarover wordt overleg gevoerd met de piloten van Transavia.

Het schrappen van HOP-vluchten zal gepaard gaan met het ontslag van bijna een derde van het grondpersoneel. De maatschappij wil daarover voor begin juli een akkoord bereiken met de bonden. Daarnaast moet ook de Franse overheid de plannen goedkeuren.

Air France blijft wel zijn belangrijkste binnenlandse routes uitvoeren naar Toulouse, Marseille, Nice en Corsica.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen