Clicky

 
Transport Online - Minister De Jonge: ic-cijfers geen reden tot ingrijpen

Minister De Jonge: ic-cijfers geen reden tot ingrijpen

Minister De Jonge: ic-cijfers geen reden tot ingrijpen
15-06-2020 18:54 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Dat het aantal coronapatiënten op de intensive care voor de derde dag op rij is gestegen, is nog geen reden tot paniek of extra maatregelen, zegt 'corona-minister' Hugo de Jonge. Het gaat om een van de vele cijfers waar het kabinet zich op baseert, en komt bovendien nog niet in de buurt van de 'signaalwaarde': bij drie dagen achter elkaar gemiddeld tien ic-opnames gaan de alarmbellen af.

"Wat we doen is elke dag in de gaten houden hoe het zich ontwikkelt", zegt minister De Jonge. "Je kijkt naar ic-opnames, maar ook naar ziekenhuisopnames en testresultaten. Je kijkt juist naar meerdere indicatoren tegelijk." Zolang die cijfers onder de 'signaalwaarden' blijven, is het kabinet niet van plan ineens maatregelen te nemen. "We hebben die signaalwaarden niet voor niets ontwikkeld", zegt de bewindsman. "Als we over drie dagen gemiddeld onder de tien blijven, dan is dat op zichzelf genomen geen reden om in te grijpen."

Sinds begin april is het niet voorgekomen dat het aantal nieuwe coronapatiënten op de ic drie dagen achter elkaar toenam. Het aantal opnames nam toe met acht, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding maandag. De twee dagen ervoor kwamen er ook enkele coronapatiënten meer bij op de ic dan er weggingen.

Dat dit nieuwe cijfer op zich geen reden voor paniek is, betekent niet dat Nederlanders achterover kunnen leunen en de maatregelen kunnen laten verslappen, zegt De Jonge. "Je ziet heel goed, ook aan de cijfers in Nederland, dat dit virus nog niet weg is. In die fase zitten we nog steeds."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats