Transport Online - easyJet start weer met vliegen na corona-lockdown

easyJet start weer met vliegen na corona-lockdown

easyJet start weer met vliegen na corona-lockdown
15-06-2020 16:21 | Coronavirus | auteur Redactie

AMSTERDAM - easyJet heeft vandaag voor de eerste keer sinds de vloot eind maart aan de grond werd gehouden door de pandemie haar vluchten hervat vanaf 22 Europese luchthavens. De eerste vlucht vertrok om 7:00 Nederlandse tijd van Milaan Malpensa naar Lamezia in Zuid-Italië en de eerste vlucht vanuit Engeland vertrok vervolgens om 7:00 Engelse tijd vanaf London Gatwick naar Glasgow – dezelfde bestemming als de eerste easyJet vlucht ooit, in november 1995.

Tijdens de lockdown is de vloot gereedgehouden zodat de luchtvaartmaatschappij snel haar vluchten kon hervatten wanneer dat weer mogelijk zou zijn. Deze week zal easyJet 310 vluchten uitvoeren binnen haar Europese netwerk, vooral bestaande uit binnenlandse vluchten, maar ook internationale routes tussen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Portugal.

Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol zullen op 1 juli weer opstarten. Passagiers kunnen hierdoor nog genieten van een zomervakantie naar een van de vele stedelijke- en strandbestemmingen, waaronder de geliefde steden Berlijn en Milaan; zomerfavorieten zoals Nice, Ibiza, en Mallorca; en levendige en culturele hotspots in Italië en Kroatië.

Er zijn extra maatregelen ingevoerd om de veiligheid en gezondheid van alle passagiers en bemanningsleden te garanderen. Hieronder vallen een uitgebreidere schoonmaakroutine voor alle vliegtuigen; de verplichting voor passagiers, bemanningsleden, en grondmedewerkers om mondkapjes te dragen, en initieel zal er geen eten worden geserveerd aan boord van de vliegtuigen, die allen korte afstanden vliegen. De maatregelen zijn ingevoerd in samenwerking met luchtvaartautoriteiten ICAO en EASA, volgens de relevante nationale autoriteiten, en naar aanleiding van medisch advies door de medische adviseur van de maatschappij.

Johan Lundgren, CEO van easyJet, zegt: “Ik ben erg blij dat we onze vluchten kunnen hervatten en dat we onze klanten vandaag weer aan boord mogen verwelkomen. Hoewel we beginnen met een klein aantal vluchten, zal dit de komende weken toenemen om tegen augustus ongeveer 75% van ons netwerk te bedienen. Dit is goed nieuws voor klanten die in de zomer op vakantie willen gaan of een vakantie willen boeken.

“Natuurlijk blijft het garanderen van de veiligheid van zowel onze passagiers als onze bemanning onze hoogste prioriteit. Daarom hebben we een aantal maatregelen geïmplementeerd die de veiligheid op elk onderdeel van de reis verhogen, van het desinfecteren van het vliegtuig tot het verplichten van passagiers en bemanning om mondkapjes te dragen.

Deze maatregelen blijven van kracht zolang als nodig is om ervoor te zorgen dat klanten en bemanning veilig kunnen vliegen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,748
Diesel1,413

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions