Clicky

 
Transport Online - Mogelijk toch ook nog reizen buiten Europa mogelijk

Mogelijk toch ook nog reizen buiten Europa mogelijk

Mogelijk toch ook nog reizen buiten Europa mogelijk
15-06-2020 12:09 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Reizen naar een aantal landen buiten Europa wordt misschien toch nog mogelijk deze zomer. "Dat hopen we natuurlijk", zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Sinds maandag is het negatief reisadvies voor zestien landen in Europa opgeheven.

"De verwachting is dat deze zomer de richtlijnen ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld. Dit zal zoveel mogelijk in samenspraak gebeuren met andere EU-landen", aldus Bloks ministerie. Reizen buiten Europa wordt momenteel nog afgeraden.

Dat kan alleen veranderen als het ter plaatse veilig is en het betreffende land zelf weer toeristen toelaat, zei Blok maandagochtend op Schiphol. Maar het hangt ook af van "het tempo waarin we terug kunnen naar normaal". Het virus moet ook in Nederland niet weer om zich heen grijpen.

Blok waarschuwt reizigers dat onbekommerd reizen er deze zomer sowieso niet in zit. "Vakantie vieren in het buitenland, het kan weer. Maar het wordt niet zo zorgeloos als voor de coronacrisis, want er blijven risico's."

De bewindsman sprak op Schiphol reizigers en benadrukte vooral hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Ook ontving hij op de luchthaven de Franse staatssecretaris Amélie De Montchalin van Europese Zaken.

In het onder Nederlanders populaire Frankrijk is "iedereen weer welkom", onderstreepte De Montchalin. "Al zullen de coronaregels de vakantie misschien net iets anders maken dan voorheen." Ze raadde vakantiegangers aan "vooraf te reserveren, dan wachten niemand verrassingen".

Vakantiereizen naar België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland zijn weer mogelijk. Dat geldt ook voor het Caribische deel van het koninkrijk.

Er zijn meer landen opengegaan dan premier Mark Rutte begin deze maand voorspelde. Hij ging ervan uit dat voor twaalf landen reizen weer mogelijk zou worden vanaf 15 juni. Buitenlandse Zaken kwam op 17 maart met het uitzonderlijke advies niet meer op vakantie te gaan naar het buitenland.

De verwachting is dat het negatieve reisadvies in verband met het coronavirus in de komende drie weken ook voor bijna alle andere landen van de EU en Schengenzone verdwijnt. Vakantiereizen naar Groot-Brittannië, Zweden en Denemarken blijven naar verwachting deze hele zomer afgeraden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats