Clicky

 



Tien extra woonwijken in Peking in lockdown

Tien extra woonwijken in Peking in lockdown
15-06-2020 10:07 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

PEKING - In Peking zijn tien nieuwe woonwijken in quarantaine geplaatst. Dat heeft de burgemeester van de Chinese hoofdstad maandag bekendgemaakt. De afgelopen 24 uur zijn 36 nieuwe besmettingsgevallen in de metropool geregistreerd.

De autoriteiten maakten later maandag ook bekend dat alle binnensportlocaties en uitgaansgelegenheden tijdelijk dicht moeten om een verdere uitbraak van het virus te voorkomen. Ook moet vaker op temperatuur gecontroleerd worden in de stad en moeten mensen van buiten Peking worden geweerd.

De autoriteiten hebben nieuwe gevallen van besmetting ontdekt op een groothandelsmarkt in het noordwesten van de hoofdstad, in het district Haidian. De markt en nabijgelegen scholen zijn gesloten.

Vorige week week was er een virusuitbraak bij een gigantische markt met verse producten in het zuiden van de stad, in het Fengtai-district. In dit gebied zijn elf woonwijken in lockdown gegaan en de markt is dicht.

Het virus, dat eind vorig jaar voor het eerst de kop opstak in Wuhan, leek sinds maart grotendeels onder controle gebracht door een strikte lockdown die begin dit jaar werd ingesteld. Maar het afgelopen weekend was er een opleving van het aantal besmettingen.

De autoriteiten zijn begonnen met een massale screening van marktmedewerkers en bezoekers, evenals inwoners van het Fengtai-district. Meer dan 10.000 mensen zijn inmiddels getest.

In de afgelopen 24 uur zijn in het hele land 49 nieuwe gevallen geteld, waaronder 36 in Peking. Sinds vrijdag heeft de hoofdstad 75 nieuwe besmettingsgevallen. Verschillende steden in het land adviseren hun inwoners nu de stad te mijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats