Transport Online - Blokker-moeder Mirage Retail Group wil HEMA overnemen

Blokker-moeder Mirage Retail Group wil HEMA overnemen

Blokker-moeder Mirage Retail Group wil HEMA overnemen
14-06-2020 13:35 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Blokker-moederbedrijf Mirage Retail Group wil warenhuisconcern HEMA overnemen. Het bedrijf bevestigt berichtgeving daarover in De Telegraaf. "We hebben afgelopen donderdag een bod uitgebracht bij de schuldeisers", zegt topman Michiel Witteveen in de krant. "We willen tot een akkoord komen om de schuldenberg te verminderen."

Witteveen zou volgens de krant tot doel hebben om de schuldenlast van HEMA te verkleinen van de huidige 880 miljoen euro tot tussen de 400 en 500 miljoen euro. Dat moet gebeuren door het wegstrepen van schulden en nieuwe investeringen. "Het is de bedoeling dat iedereen inlevert en dan zijn we ook bereid om zelf geld in te brengen om van Hema weer een gezond bedrijf te maken", aldus Witteveen. Precieze bedragen wil Mirage niet geven.

Mirage heeft het bod neergelegd bij de schuldeisers van HEMA. Die zijn in overleg met eigenaar Marcel Boekhoorn om een deel van hun schulden weg te strepen in ruil voor een belang. Maandag moet HEMA bovendien een aflossing van ruim 50 miljoen euro doen. Lukt dat niet, dan raakt Boekhoorn de controle over de winkelketen kwijt. De hedgefondsen die dan de zeggenschap over de HEMA krijgen, kunnen dan op zoek naar een andere eigenaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions