Clicky


Vrachtwagenchauffeur aangehouden na aanrijden pijlwagen

Vrachtwagenchauffeur aangehouden na aanrijden pijlwagen [+foto]
13-06-2020 23:13 | Ongevallen | auteur Redactie

MAARHEEZE - [update zo 09:47 uur] Een Roemeense vrachtwagenchauffeur heeft zaterdagavond meerdere rode kruizen genegeerd. Hierdoor reed hij op een pijlwagen die er stond vanwege de afsluiting voor wegwerkzaamheden van de A67.

In plaats van te stoppen na het ongeval reed de chauffeur gewoon verder, ondanks dat zijn voorruit kapot was door de enorme klap.

Ruim 16 kilometer verderop stopte de chauffeur pas. Hij stopte bij parkeerplaats het Haasje bij Maarheeze. Een oplettende automobilist die alles had zien gebeuren kon de politie snel de juiste locatie doorgeven. De getuige was de hele rit achter de chauffeur blijven rijden.

De chauffeur in kwestie was zich van geen kwaad bewust. De chauffeur is aangehouden door de politie en overgebracht naar het bureau. De politie heeft de tachograaf van de chauffeur uitgelezen om zo te kijken of de man behalve Verlaten Plaats Ongeval ook nog andere strafbare feiten heeft begaan voor wat betreft de rij- en rusttijden wet. Later op de avond bleek de chauffeur ook nog onder invloed van alcohol te zijn.

Rijkswaterstaat doet aangifte tegen de chauffeur. De vrachtwagen kan niet meer verder rijden en is zaterdagavond afgesleept.