Transport Online - Uber schrapt 15 procent banen in Amsterdam

Uber schrapt 15 procent banen in Amsterdam

Uber schrapt 15 procent banen in Amsterdam
12-06-2020 13:33 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Taxibedrijf Uber schrapt 15 procent van de banen op zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Volgens het bedrijf zijn er geen specifieke aantallen overeengekomen met de ondernemingsraad. Er werken rond de 1500 mensen op het kantoor in Amsterdam, waardoor ongeveer 225 banen geschrapt zouden worden.

Uber wordt flink geraakt door de coronamaatregelen waardoor mensen minder naar buiten gingen en ook minder vaak een taxiritje maakten. Het banenverlies is volgens een woordvoerder dan ook nodig vanwege "de dramatische impact van de pandemie en het onvoorspelbare karakter van een eventueel herstel." De zegsman laat weten dat er een "sterk sociaal plan" ligt voor de ontslagen werknemers. Overigens zijn de honderden taxichauffeurs die via Uber ritten aanbieden geen werknemers van het bedrijf.

De onderneming kondigde onlangs twee grote reorganisaties aan, waar de Amsterdamse plannen onderdeel van zijn. Wereldwijd gaan daarbij zo'n kwart van de banen verloren, ongeveer 6700. Dat is volgens het bedrijf nodig om door de coronacrisis te komen. Ook op andere manieren wordt gesneden in de kosten, zoals door sluiting van 45 kantoren.

Plannen van Uber voor een nieuw hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas staan niet op de tocht door de reorganisatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions