Clicky

 
Transport Online - Opnieuw stakingen bij Tata Steel in IJmuiden

Opnieuw stakingen bij Tata Steel in IJmuiden

Opnieuw stakingen bij Tata Steel in IJmuiden
12-06-2020 09:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

IJMUIDEN - Werknemers van Tata Steel in IJmuiden staken opnieuw, heeft vakbond FNV laten weten. De verladers, die containers met erts en rollen blik vullen die daarna per trein en boot naar andere fabrieken gaan, hebben om 06.00 uur het werk neergelegd. Sinds 07.00 uur staken ook de medewerkers in de magazijnen.

De staking bij de verladers duurt zeker tot 14.00 uur als de ochtenddienst erop zit. Volgens FNV-bestuurder Roel Berghuis is de oproep tot staken ook naar de medewerkers van de late dienst uitgegaan, maar wordt pas later duidelijk of die ook het werk neerleggen. De staking van de magazijnmedewerkers duurt tot 15.00 uur. Zij leveren alleen materialen uit als er anders veiligheidsproblemen ontstaan.

Volgens Tata Steel vormen de acties van vrijdag niet direct een probleem voor de bedrijfsvoering. Een woordvoerder laat weten dat alle installaties en fabrieken gewoon draaien.

Het personeel van Tata voert sinds woensdag actie tegen de dreigende reorganisatie waarbij honderden banen verloren gaan. Daarbij werd afgetrapt door werknemers die verantwoordelijk zijn voor de toevoer van grondstoffen naar de hoogovens, die daardoor stil kwamen te liggen. Ook worden stiptheidsacties gehouden.

Behalve de dreigende reorganisatie is het personeel boos over het vertrek van topman Theo Henrar van Tata Steel Nederland, dat door hen wordt gezien als ontslag van de directeur. Bovendien menen ze dat ze onterecht opdraaien voor de verliezen van met name de Engelse vestiging van Tata.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden