Clicky

 
Transport Online - FNV roept op tot stiptheidsacties bij Tata Steel IJmuiden

FNV roept op tot stiptheidsacties bij Tata Steel IJmuiden

FNV roept op tot stiptheidsacties bij Tata Steel IJmuiden
11-06-2020 16:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

IJMUIDEN - De staking bij Tata Steel in IJmuiden krijgt een vervolg. FNV heeft de medewerkers van het hoogovencomplex opgeroepen tot het houden van zogeheten stiptheidsacties. Ook wil de vakbond dat het personeel geen overwerk meer doet.

"Zo laten we het bedrijf merken wat het betekent als in de komende jaren steeds meer taken en afdelingen worden uitbesteed", zegt FNV-bestuurder Roel Berghuis.

Bij stiptheidsacties dienen medewerkers zich zo stipt mogelijk aan alle voorschriften te houden. Volgens Berghuis kunnen werknemers zo een tik uitdelen aan hun werkgever, omdat het productieproces door al dat getreuzel waarschijnlijk vertraging oploopt. Deze acties moeten duren tot 17 juni.

Woensdag kreeg Tata Steel te maken met de eerste grote Nederlandse staking in 28 jaar. Werknemers legden de ertsvoorbereiding stil, waardoor alle belangrijke fabrieksonderdelen geen grondstoffen meer kregen. Daardoor kwam de staalproductie bij de hoogovens stil te liggen. De staking duurde tot donderdagochtend vroeg.

Het personeel vreest dat er zeker duizend banen gaan verdwijnen in IJmuiden, nadat de Indiase eigenaren van het bedrijf een grote reorganisatie hadden aangekondigd in Europa. Ook is er veel woede en onbegrip over het plotselinge vertrek van Theo Henrar, tot vorige maand directievoorzitter in Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden