Transport Online - Rechter niet akkoord met fusie PostNL en Sandd

Rechter niet akkoord met fusie PostNL en Sandd

Rechter niet akkoord met fusie PostNL en Sandd
11-06-2020 16:11 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - De vergunning die de regering heeft verleend voor de fusie van postbedrijven PostNL en Sandd is ongeldig. Tot dat oordeel is de rechtbank van Rotterdam gekomen in een zaak die was aangespannen door twee postbedrijven tegen de fusie.

Door de fusie van PostNL en Sandd zou een monopolist ontstaan. Om die reden ging de marktwaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder niet akkoord met de samenvoeging. De regering kwam daarop met een bijzondere regeling om de fusie toch door te laten gaan. Bij het verlenen van die fusievergunning, was de regering volgens de rechter niet zorgvuldig genoeg.

De bestuursrechter in Rotterdam oordeelde onder andere dat andere postvervoerders dan PostNL en Sandd te weinig gelegenheid hebben gekregen om hun kijk op de fusie te geven. Daarnaast had staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken bepaalde aannames over de toekomst van de postmarkt onvoldoende onderbouwd. Daardoor kon ze ook nog niet afdoende beargumenteren dat de fusie van de postbedrijven nodig is voor het algemeen belang, aldus de rechter.

Wat de concrete consequenties zijn van de vernietiging van de vergunning, is niet meteen duidelijk. De bestuursrechter oordeelt alleen of de toestemming geldig is of niet, legt een woordvoerder van de Rotterdamse rechtbank uit. De bal ligt daarmee nu bij het ministerie van Economische Zaken.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions