Transport Online - Dakar Rally in 2021 weer door Saudi-Arabië

Dakar Rally in 2021 weer door Saudi-Arabië

Dakar Rally in 2021 weer door Saudi-Arabië
11-06-2020 14:01 | Algemeen | auteur ANP

DJEDDA - De befaamde Dakar Rally trekt volgend jaar weer door Saudi-Arabië. De start is op 3 januari in Djedda, waar de deelnemers op 15 januari ook weer eindigen. Op 9 januari is een rustdag. Dit jaar trok de Dakar Rally voor het eerst door Saudi-Arabië, nadat de deelnemers daarvoor jaren door Zuid-Amerika waren gereden.

De editie van 2020 eiste twee dodelijke slachtoffers bij de motoren: de Portugees Paulo Gonçalves en de Brabander Edwin Straver, die ten val kwam in de elfde etappe en gereanimeerd moest worden. Hij overleed enkele dagen later in een Nederlands ziekenhuis. Alle motor- en quadrijders zijn vanaf 2021 verplicht om een airbag in hun pak te dragen.

De organisatie heeft voor 2021 een hele andere route uitgezet dan voor de eerste editie van 'Dakar' door Saudi-Arabië. De deelnemers krijgen iedere dag pas vlak voor de start van de etappe het 'roadbook' waarop de exacte route staat aangegeven. "Dat is nu voor iedereen hetzelfde, niemand kan meer vals spelen", zegt trucker Gerard de Rooy. De tweevoudig winnaar van de Dakar Rally kan dit jaar niet meedoen vanwege een hernia, maar wil in januari weer aan de start staan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions