Clicky

 
Transport Online - Kermisexploitanten verlaten A12 op aandringen ME [+foto]

Kermisexploitanten verlaten A12 op aandringen ME

Kermisexploitanten verlaten A12 op aandringen ME [+foto]
11-06-2020 11:44 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 13:20 uur] De kermisexploitanten die op de A12 bij de afrit Nootdorp stonden, zijn weggereden op aandringen van de ME. Ze rijden naar het ADO Stadion en proberen daar een parkeerplek te vinden.

Vanaf het stadion kunnen de kermisexploitanten met bussen naar de demonstratie op het Haagse Malieveld worden vervoerd. De betogers zijn het er niet mee eens dat kermissen tot ten minste 1 september verboden zijn vanwege de maatregelen rond het coronavirus.

Bij het Malieveld stond het rond 13.15 uur al vol met wagens van kermisexploitanten. De voertuigen mogen van eigenaar Staatsbosbeheer het gras niet op. Ongeveer tweehonderd demonstranten zijn op het veld samengekomen en wachten op de toespraken die de organisatie heeft gepland. De sfeer is gemoedelijk. Er wordt veel en luid getoeterd, ook met meertonige claxons. De demonstratie trekt vooralsnog niet veel publiek.

Door de aanwezigheid van de kermisexploitanten op de A12 ontstonden aan het begin van de middag zowel richting binnenstad als richting Zoetermeer en Utrecht grote verkeersproblemen. Bij Nootdorp is de A12 richting Den Haag nog altijd dicht. De A12 richting Utrecht is weer open.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden