Clicky

 
Transport Online - Rover: Openbaar vervoer stapsgewijs terug naar normaal

Rover: Openbaar vervoer stapsgewijs terug naar normaal

Rover: Openbaar vervoer stapsgewijs terug naar normaal
11-06-2020 09:08 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - De reiziger kan in de daluren weer terugkeren in het openbaar vervoer. Dat stelt Rover in een exit-plan. De reizigersvereniging pleit voor stapsgewijze versoepelingen om het openbaar vervoer op een veilige manier terug naar normaal te brengen.

Volgende week verkeert de OV-reiziger al exact drie maanden in een ‘lockdown’ want waar de samenleving inmiddels weer in beweging komt, wordt mensen zonder auto verzocht al hun niet-noodzakelijke reizen uit te stellen of op fietsafstand uit te voeren. Sindsdien is het openbaar vervoer voor nog geen 30 procent bezet. Onnodig, vindt Rover-directeur Freek Bos: “Het OV mag momenteel voor 40 procent worden gevuld, dat wordt in een normale situatie in de daluren nog niet eens gehaald”.

In het exit-plan ‘Van mijden naar spreiden’ daagt Rover de overheid en vervoersbedrijven uit om het OV in de daluren voor 40 procent gevuld te krijgen en het vermijden van de spits te stimuleren. Om de daluren extra aantrekkelijk te maken zouden vervoersbedrijven (extra) korting kunnen bieden op rustige tijdstippen en aan de randen van de spits.

Bovendien wil Rover dat alle coronabeperkingen in het OV middels stapsgewijze versoepelingen weer worden opgeheven. Zo zouden ook het fietskaartje en de samenreiskorting in de trein kunnen terugkeren. De snelheid van de versoepelingen zouden bepaald moeten worden door de ontwikkelingen in het coronavirus. “Het wordt hoog tijd om ook de OV-reiziger een stip op de horizon te bieden”, stelt Freek Bos.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats