Transport Online - Ook luchthaven Charleroi gaat temperatuur reizigers meten

Ook luchthaven Charleroi gaat temperatuur reizigers meten

Ook luchthaven Charleroi gaat temperatuur reizigers meten
10-06-2020 17:30 | Coronavirus | auteur ANP/BELGA

CHARLEROI - De luchthaven van het Belgische Charleroi, waarvan normaal veel Nederlanders gebruikmaken vanwege de goedkope vluchten, gaat vanaf maandag 15 juni de lichaamstemperatuur meten van iedereen die de luchthavengebouwen wil betreden. Dat gebeurt met warmtebeeldcamera's, maakt de luchthaven bekend. De vluchten worden maandag weer hervat, nadat het vliegverkeer maanden was lamgelegd door het coronavirus.

Brussels Airport maakte vorige week ook bekend systematische temperatuurcontroles van alle passagiers in te voeren vanaf maandag. Op beide luchthavens kan een reiziger bij een lichaamstemperatuur van hoger dan 38 graden de toegang worden geweigerd.

Een team van het Rode Kruis voert de controle in Charleroi uit, waarbij iedere passant bij een eerste controle gewoon kan doorlopen De stroom van passagiers en begeleiders wordt volgens de luchthaven daardoor niet verstoord. Wanneer een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger gemeten wordt, wordt een tweede keer gecheckt met een oorthermometer. Indien het tweede resultaat ook op een verhoging wijst, zal de temperatuur een derde keer worden gemeten met behulp van een digitale thermometer, die onder de arm van de betrokken persoon wordt geplaatst.

Mensen die vanwege hun temperatuur worden weggestuurd, zal worden aangeraden een arts te raadplegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions