Clicky

 
Transport Online - Doek valt voor Swissport België, 1500 banen weg

Doek valt voor Swissport België, 1500 banen weg

Doek valt voor Swissport België, 1500 banen weg
10-06-2020 17:23 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Het doek valt definitief voor bagageafhandelaar Swissport België. Het bedrijf maakt geen doorstart, waardoor 1469 banen verdwijnen. Dat hebben de curatoren woensdag gezegd, melden de christelijke en socialistische vakbonden ACV en ABVV. "De mensen zullen ontslagen worden en de activiteiten worden stopgezet", aldus ACV.

Swissport Belgium NV, dat 60 procent van de grondafhandelingsdiensten leverde op de nationale luchthaven Brussels Airport, en dochteronderneming Swissport Belgium Cleaning NV, dat schoonmaakdiensten leverde, maakte maandag bekend het faillissement voor de twee takken aan te zullen vragen. Dat werd dinsdag door de rechtbank in Brussel verleend. De afzonderlijke luchtvrachtdiensten van Swissport op de luchthavens van Brussel en Luik blijven buiten schot. Daar werken 467 mensen.

Swissport zag de wereldwijde omzet met 80 procent terugvallen als gevolg van de reisbeperkingen tegen verspreiding van het longvirus en zegt in te grijpen bij verliesgevende filialen. Het bedrijf is internationaal actief op driehonderd luchthavens en telt een personeelsbestand van 64.000 mensen. De omzet van de groep kwam vorig jaar uit op 3,1 miljard euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions