Transport Online - Man veroordeeld voor bekrassen van veertig auto's in Ede

Man veroordeeld voor bekrassen van veertig auto's in Ede

Man veroordeeld voor bekrassen van veertig auto's in Ede
10-06-2020 13:56 | Binnenland | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft een 30-jarige man uit Veenendaal veroordeelt tot een gevangenisstraf van 365 dagen waarvan 54 voorwaardelijk. De man maakte zich tussen maart 2019 en augustus 2019 schuldig aan het bekrassen van meer dan 40 auto’s in Ede. Dit heeft veel financiële schade, overlast en onrust veroorzaakt. Ook oordeelt de rechtbank dat de man op 4 augustus 2019 een op een granaat lijkend voorwerp in bezit heeft gehad.

De man werd ook verdacht van een poging doodslag door op een man in te rijden, die nog maar net op tijd kon wegspringen. De rechtbank spreekt de man uit Veenendaal hiervan vrij. Volgens de rechtbank is niet duidelijk  geworden waar de persoon precies stond en waar de man uit Veenendaal precies reed op het moment dat de persoon weg sprong. Daarom oordeelt de rechtbank dat niet bewezen kan worden dat er een kans was dat de persoon zou komen te overlijden als hij niet was weggesprongen.

Nu de rechtbank de man vrijspreekt van de poging doodslag, legt ze een aanzienlijke lagere gevangenisstraf op dan geëist. Ook de door de officier van justitie gevorderde rijontzegging legt de rechtbank om dezelfde reden niet op.

Bij de man is sprake van psychische problematiek. De rechtbank rekent hem daarom de feiten in verminderde mate aan. Uit de rapportages volgt dat de man begeleiding en behandeling nodig heeft.  Als stok achter de deur legt de rechtbank - naast de vastgezeten dagen - wel een voorwaardelijke straf op. Voor de voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van 3 jaar en hieraan zijn voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich verplicht laten behandelen en begeleiden. De man zit op de dag van de uitspraak 310 dagen vast en wordt een dag na de uitspraak in vrijheid gesteld.

Ook moet de man voor het bekrassen van de auto’s een schadevergoeding aan 16 slachtoffers betalen. Dit bedrag loopt op tot een totaal van ruim 10 duizend euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions