Clicky


BAS Group maakt chauffeurs blij met vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks

BAS Group maakt chauffeurs blij met vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks
10-06-2020 10:09 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ETTEN-LEUR - Afgelopen week werden vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers afgeleverd aan BAS Group. De vervoerder uit Etten-Leur kiest bewust voor trucks met een gunstige Total Cost of Ownership, maximale veiligheid en veel chauffeurscomfort en ziet in Mercedes-Benz Trucks een strategische partner voor de toekomst.

Met twee Actros lowliners was het aandeel Mercedes-Benz in de BAS Group vloot tot op heden nog bescheiden. Toch is de aanschaf van de vier Actros trucks van de nieuwste generatie een weloverwogen besluit geweest. BAS Group wil voor het wagenpark kunnen vertrouwen op twee strategische partners die een brede productrange hebben. Mecedes-Benz voldoet daarnaast ruimschoots aan de eisen die de vervoerder stelt op het gebied van veiligheid, chauffeurscomfort en Total Cost of Ownerhip.

Dat leidde afgelopen zaterdag tot de ingebruikname van twee Actros 1840 LS trekkers en twee 2540 LS voorloopassers. De trucks worden ingezet voor de werkmaatschappij Hereijgers Transport die gespecialiseerd is in Benelux-distributie. De 25 tons Actros trucks zullen vooral ingezet worden voor het transport van zwaardere trailers. Naar verwachting gaan de Mercedes-Benz trucks ongeveer 90.000 km op jaarbasis afleggen.

Louwman Mercedes-Benz Trucks uit Breda stelde in overleg met BAS Group de trucks samen. Op verzoek van de vervoerder werden alle Actros trekkers voorzien van het Safety Pack met onder meer bestuurdersairbag en afstandsregeling met stop en go. Met de standaard veiligheidsinnovaties MirrorCam en Active Brake Assist 5 zorgt dit voor maximale veiligheid voor chauffeur en medeweggebruiker. Omdat Mercedes-Benz nog relatief nieuw is in de vloot, werd bewust gekozen om van de Actros een zogeheten ‘image-builder’ te maken. De luxe uitstraling van de StreamSpace-cabine wordt kracht bijgezet met een lederen stuurwiel, ‘Welcome home verlichting’ die een ster op de grond projecteert en een Multimedia Cockpit Interactive met trucknavigatie en touch screen bediening. BAS Group selecteerde vier chauffeurs die nauw werden betrokken bij het samenstellen van de trucks en zij zijn dan ook bijzonder te spreken over de uitvoering van deze complete Actros trekkers.

Aan de strategische partnership die BAS Group voor de toekomst ziet, wordt voor een groot deel invulling gegeven door Louwman Mercedes-Benz Trucks. De vier vaste chauffeurs worden door de truckdealer uit Breda getraind om de beschikbare Mercedes-Benz systemen optimaal te gebruiken. Met name de instellingen van de anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC) en de MirrorCam zijn belangrijk voor een veilige en rendabele inzet.

Daarnaast monitort Louwman Mercedes-Benz Trucks met Fleetboard Inzetanalyse de rijstijl van de chauffeurs. Met behulp van dit telematicasysteem kan gericht worden gecoacht op een anticiperende rijstijl. De truckdealer verzorgt tevens het periodieke onderhoud van de vier nieuwe Actros trucks. Hiervoor heeft de vervoerder een onderhoudscontract afgesloten bij Louwman Mercedes-Benz Trucks.

De allround logistiek dienstverlener uit Etten-Leur heeft zich ontwikkeld tot een kwalitatief hoogwaardige en innovatieve partner voor het midden- en kleinbedrijf. Van oudsher staat het bedrijf bekend als ‘Italië-specialist’ maar rekent met de eigen vloot tegenwoordig ook de Benelux en Noord-Frankrijk tot haar thuismarkt.

Met strategische externe partners en agenten worden door heel Europa diensten aangeboden onder de regie van BAS Group. Vanuit de geografisch aantrekkelijk gelegen uitvalsbasis in West-Brabant worden klanten uit de denkbeeldige driehoek Rotterdam-Antwerpen-Eindhoven bediend. Tot de dienstverlening behoort naast het transport ook forwarding, distributie, warehousing en fullfilment. In het wagenpark rijden circa tachtig trekkende eenheden, waarvan er nu in totaal zes zijn geleverd door Mercedes-Benz Trucks.

Foto's

  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions