Clicky

 
Transport Online - OM onderzoekt uitspraken Akwasi op de Dam

OM onderzoekt uitspraken Akwasi op de Dam

OM onderzoekt uitspraken Akwasi op de Dam
08-06-2020 23:37 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie onderzoekt of uitspraken van rapper Akwasi tijdens het Black Lives Matters-protest op de Dam strafbaar zijn. Het onderzoek is ingesteld na meerdere aangiften tegen de rapper, bevestigt het OM berichtgeving door AT5. De klagers vinden dat de rapper met zijn uitspraken aanzet tot geweld.

"Op het moment dat ik een Zwarte Piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht", zei Akwasi vorige week op de Dam. Hij kreeg zelf naar aanleiding van zijn toespraak meerdere dreigementen via social media. Die deelde hij afgelopen weekend op Instagram. Die berichten neemt de rapper serieus en hij overweegt zelf ook aangifte te doen. Dat heeft hij vooralsnog niet gedaan, zei zijn manager maandag.

Akwasi liet via zijn manager weten dat zijn uitspraken "moeten worden gezien als een oproep tot verzet, niet tot geweld. Zwarte Piet is een fictief persoon, iemand die niet bestaat en naar Akwasi's en vele mensen in Nederland, mening niet zou moeten bestaan. Aan die emotie heeft Akwasi woorden willen geven in zijn speech."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden