Transport Online - Aangiftes tegen Akwasi na speech tijdens protest op de Dam

Aangiftes tegen Akwasi na speech tijdens protest op de Dam

Aangiftes tegen Akwasi na speech tijdens protest op de Dam
08-06-2020 12:09 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De veelbesproken speech van rapper Akwasi tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam krijgt mogelijk nog een staartje. In Amsterdam heeft iemand aangifte gedaan wegens bedreiging en ook staan er meerdere aangiftes gepland, bevestigt de politie.

De rapper kreeg naar aanleiding van zijn toespraak meerdere dreigementen via social media die hij afgelopen weekend op Instagram deelde. Die berichten neemt Akwasi erg serieus en hij overweegt zelf ook aangifte te doen. Dat heeft hij vooralsnog niet gedaan, zegt zijn manager.

Hoewel Akwasi op social media ook juist op veel bijval kon rekenen, vielen meerdere mensen over zijn felle woorden over Zwarte Piet. "Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht", zei de rapper onder meer. Uitspraken die moeten "worden gezien als een oproep tot verzet, niet tot geweld", zo zei zijn manager zaterdag.

"Zwarte Piet is een fictief persoon, iemand die niet bestaat en naar Akwasi's en vele mensen in Nederland, mening niet zou moeten bestaan", liet Akwasi's manager zaterdag weten. "Zolang er Nederlanders zijn die zich in Blackface schminken rondom een kinderfeest, voelt dat voor vele Nederlanders als een klap in het gezicht. Aan die emotie heeft Akwasi woorden willen geven in zijn speech."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen