Clicky


Ryanair annuleert geen vluchten vanwege quarantaine

Ryanair annuleert geen vluchten vanwege quarantaine
08-06-2020 09:56 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

LONDEN - Ryanair gaat geen vluchten annuleren van en naar Groot-Brittannië, ondanks de nieuwe quarantaine-maatregel die is ingegaan. Dat zegt topman Michael O'Leary van de Ierse luchtvaartmaatschappij. Vanaf maandag moet iedereen die het land in wil na aankomst eerst twee weken in quarantaine. De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat reizigers het coronavirus naar het land brengen nadat ze in het buitenland besmet zijn geraakt.

De quarantainemaatregel treft alle internationale aankomsten, inclusief die van terugkerende Britten. Vanaf juli vliegt Ryanair dagelijks duizend keer op plekken als Portugal, Spanje, Italië en Griekenland. Volgens O'Leary zitten de vliegtuigen vol met Britten die zich niets aantrekken van de nieuwe regels. "Ze weten dat het onzin is", aldus O'Leary.

Ryanair, de grootste budgetmaatschappij van Europa, overweegt samen met onder meer British Airways een rechtszaak aan te spannen tegen de quarantainemaatregelen. Mensen die de regels overtreden riskeren een boete van 1000 pond, ongeveer 1117 euro.