Clicky

 
Transport Online - Export China zakte weer weg in mei

Export China zakte weer weg in mei

Export China zakte weer weg in mei
07-06-2020 14:20 | Coronacrisis | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

PEKING - De export van China is in mei gedaald omdat door de coronacrisis en de lockdownmaatregelen de wereldwijde vraag naar Chinese goederen onder druk stond. Ook de import van de tweede economie van de wereld nam af.

De export naar de rest van de wereld kromp volgens de Chinese douane vorige maand met 3,3 procent op jaarbasis, na een onverwachte stijging met 3,5 procent in april. Daarmee ging de uitvoer wel minder sterk omlaag dan economen hadden verwacht, geholpen door hogere buitenlandse verkopen van medische apparatuur zoals bijvoorbeeld mondkapjes.

De Chinese import kromp met 16,7 procent, wat nog sterker is dan een maand daarvoor. Dat kwam onder meer door de gedaalde prijzen van grondstoffen zoals olie en gas en ook sojabonen. Het is de scherpste daling van de invoer sinds begin 2016. Het Chinese handelsoverschot steeg, uitgedrukt in dollars, naar het recordniveau van 62,9 miljard dollar.

Economen denken dat de komende tijd de export van China weer kan gaan aantrekken nu in steeds meer landen de quarantainemaatregelen tegen het coronavirus geleidelijk worden versoepeld. Dit herstel zal waarschijnlijk wel langere tijd gaan duren vanwege de klappen die de crisis heeft veroorzaakt in grote economieën zoals bijvoorbeeld de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions