Transport Online - RIVM-website Infectieradar tijdelijk offline na datalek

RIVM-website Infectieradar tijdelijk offline na datalek

RIVM-website Infectieradar tijdelijk offline na datalek
06-06-2020 18:23 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Bij de website Infectieradar, waarmee het RIVM informatie verzamelt over gezondheidsklachten die kunnen wijzen op corona, is sprake geweest van een datalek. Daardoor waren persoonlijke gegevens in te zien, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van de NOS.

De database is voorlopig offline en het lek is of wordt gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, aldus de woordvoerder. Het gat in de beveiliging kon ontstaan door een fout in de software. De leverancier daarvan heeft een oplossing voorhanden. Die wordt nu extra goed getest.

Via Infectieradar kunnen mensen sinds de introductie op 17 maart melden of ze klachten hebben zoals koorts, niezen of hoesten. Er doen nu zo'n 60.000 mensen aan mee. Zij vullen elke week een vragenlijst in. Het RIVM volgt daarmee de verspreiding van het virus. Alle deelnemers krijgen een mailtje over het datalek.

De vragenformulieren worden elke dag leeggemaakt. Maar wie het lek al meteen in de gaten had, zou sindsdien elke dag gegevens hebben kunnen inzien. Of dat is gebeurd is nog niet bekend. De afgelopen dagen is twee keer in de database gegluurd, een keer door de tipgever van de NOS en een keer door de deskundige die de omroep heeft ingeschakeld, aldus de RIVM-woordvoerder.

Op termijn wil het RIVM dat er 100.000 mensen meedoen aan de Infectieradar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions