Transport Online - Zondag in Maastricht manifestatie tegen racisme

Zondag in Maastricht manifestatie tegen racisme

Zondag in Maastricht manifestatie tegen racisme
06-06-2020 10:34 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Voor zondag is in Maastricht een manifestatie Black Lives Matter aangekondigd. Die begint om 14.00 uur in De Griend. De Veiligheidsregio Zuid Limburg heeft bepaald dat maximaal 2000 mensen mee mogen doen aan de manifestatie, met inachtneming van de 1,5 metermaatregel. De organisatie verwacht volgens een woordvoerster rond de 500 mensen.

Deelnemers wordt gevraagd om te gaan zitten. De organisatie tekent cirkels uit waar mensen kunnen gaan zitten om afstand te kunnen bewaren. De organisatie vraagt deelnemers mondkapjes op te doen.

Aanvankelijk wilde de organisatie de manifestatie op het Vrijthof in het stadshart houden. Maar daarvan is afgezien omdat dat plein te klein is bij een te grote toeloop. In overleg met het stadsbestuur is daarom gekozen voor De Griend aan de Maas, waar meer uitwijkmogelijkheden zijn.

De manifestatie is georganiseerd door Magali en Celia, twee jonge vrouwen die in Maastricht studeren. Net als de woordvoerster van de manifestatie, Kim, willen ze iets doen tegen het racisme. "We wonen hier en voelen ons hier thuis. Ook ik ben in Limburg opgegroeid, heb daarna een tijdje in de Randstad gewoond, maar voelde daar en hier het racisme. Ik ondervind dat nog steeds", aldus woordvoerster Kim.

Wat er gebeurt als er meer dan 2000 mensen komen, is besproken met de gemeente, zei ze. Maar daar liet ze zich verder niet over uit. Volgens haar zijn er rond De Griend uitwijkmogelijkheden bij te grote drukte.

Het is de tweede manifestatie tegen racisme in Maastricht. Afgelopen maandag deden zo'n honderd mensen mee aan een Black Lives Matter demonstratie. Die was toen op de Markt in Maastricht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions