Transport Online - Zelzatetunnel twee weekenden dicht richting kust

Zelzatetunnel twee weekenden dicht richting kust

Zelzatetunnel twee weekenden dicht richting kust
05-06-2020 17:11 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

GENT - In de weekenden van vrijdag 5 juni en 12 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstelwerkzaamheden uit aan het wegdek van de Belgische Zelzatetunnel (E34) richting de kust. Het verkeer dat via deze weg onder het Kanaal Gent-Terneuzen North Sea Port zou inrijden, wordt volledig omgeleid.

Op vrijdagavond 5 juni vanaf 20:00 uur tot maandagochtend 8 juni om 06:00 uur gaat de tunnel richting kust dicht. Om de geluidsoverlast te verminderen, wordt het beton vervangen door asfalt. De werkzaamheden gebeuren tijdens twee weekenden. Op maandagochtend gaat de tunnel richting kust weer open. Het daaropvolgende weekend van vrijdag 12 juni wordt dit hele scenario herhaald.

Nieuw wegdek

Het wegdek van de Zelzatetunnel (E34) richting kust vertoont aan het begin van de tunnel betonschade. De aannemer zal daarom de slechte zone van het wegdek opbreken, de schade herstellen en het wegdek heraanleggen in asfalt. Om de werkzaamheden op een veilige en kwalitatieve manier uit te voeren, gaat de Zelzatetunnel richting kust volledig dicht en dit tijdens twee opeenvolgende weekends.

Verkeer wordt omgeleid

Alle verkeer komende van Antwerpen richting kust rijdt in beide weekends om via de R4 en het op- en afrittencomplex Destelbergen en de E17 richting kust. Verkeer tot 3,5 ton kan eventueel via Zelzatebrug rijden.

Het verkeer op de E34 komende van de kust richting Antwerpen ondervindt geen hinder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions