Transport Online - Heftruck raakt viaduct en valt van trailer op N340 [+foto]

Heftruck raakt viaduct en valt van trailer op N340

Heftruck raakt viaduct en valt van trailer op N340 [+foto]
05-06-2020 16:36 | Ongevallen | auteur Redactie

OMMEN - De lading van een trailer bleek vrijdagmiddag net niet onder het viaduct bij Varsen door te passen. De chauffeur van de tvrachtwagen reed kort voor 14:00 uur over de N340 vanaf Dalfsen onder het viaduct door om daarna linksaf de N48 richting het noorden op te gaan. Het hoogste punt van de hefmast van de heftruck raakte het viaduct. Bij de enorme klap die daarbij kwamen kijken kwam de heftruck los van de trailer.

Het gevaarte viel daarna van de trailer op de rijstroken in de tegenovergestelde richting, waar op dat moment gelukkig niemand reed. Een passerende vrachtwagenchauffeur stopte om zijn collega te helpen. Hij parkeerde zijn combinatie even verderop, en reed met zijn meeneemheftruck naar het viaduct. Bergingsbedrijf Autax kon met de lier van een sleepwagen en behulp van de meeneemheftruck de heftruck weer op vier willen zetten.

De zwaar beschadigde heftruck kon daarna op eigen kracht naar de parallelweg rijden. Daar is de machine de trailer weer opgeladen. Aan de chauffeur van de vrachtwagen daarna de taak om de lading weer opnieuw te zekeren. De chauffeur dacht dat hij wel onder het viaduct door moest passen, maar dat bleek dus niet het geval te zijn. Nu de hydraulische cilinders toch afgebroken bleken te zijn kon de hefmast plat worden gelegd op de trailer.

Wat de omvang van eventuele schade aan de heftruck is zal later pas duidelijk worden. Het wegdek liep op een aantal plekken forse schade op. Een weginspecteur van wegbeheerder Provincie Overijssel heeft deze opgevuld. De onderkant van het viaduct is al zwaargehavend door eerdere botsingen ertegen.

De afrit vanaf Dalfsen richting de noordelijke N48, de N340 richting Dalfsen en de afrit richting het zuiden op de N348 waren tijdens de afhandeling afgesloten. Met wat begeleiding van de politie kon het verkeer met minimale hinder zijn weg vervolgen via de naastgelegen parallelweg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions