Transport Online - Europarlementariër Nagtegaal houdt online spreekuur met binnenvaartsector

Europarlementariër Nagtegaal houdt online spreekuur met binnenvaartsector

Europarlementariër Nagtegaal houdt online spreekuur met binnenvaartsector
05-06-2020 15:43 | Binnenvaart | auteur Redactie

BRUSSEL -  Europarlementariër Caroline Nagtegaal (VVD) gaat op 25 juni online om tafel met de Nederlandse binnenvaartsector. De klap van de coronacrisis raakt ook hen hard. Doel is om concrete ideeën op te halen om de Nederlandse binnenvaart er weer bovenop te helpen.

Binnenvaart cruciaal

"De binnenvaart is een cruciale schakel in de Nederlandse economie. We zijn als land heel erg afhankelijk van de scheepvaart. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. De binnenvaarthavens zijn samen goed voor 65.000 banen. Daarom is het cruciaal dat deze sector helpen om er weer bovenop te komen en te blijven. Ook moeten overheid en ondernemers in deze sector beter samenwerken om te verduurzamen. Die verantwoordelijkheid kan niet alleen bij de sector worden gelegd", aldus Caroline Nagtegaal.

In gesprek

Nagtegaal: "Er wordt ontzettend veel vàn de binnenvaart gevraagd, maar er wordt te weinig áán ze gevraagd. Ik wil graag van henzelf weten hoe we ze kunnen helpen de coronacrisis door te komen, wat de betekenis voor hen is van de circulaire economie, hoe we de integratie met andere vervoersmiddelen kunnen verbeteren, hoe we beter kunnen omgaan met laagwaterproblematiek. En ook hoe we ze kunnen helpen om te verduurzamen, in plaats van ze eindeloos te vertellen dat dat móet. Dat weten ze nu namelijk wel."

Online spreekuur

Om tijdens de 1,5-metersamenleving dit gesprek te kunnen voeren, organiseert Nagtegaal op 25 juni van 10:00 tot 11:00 uur een online spreekuur. Dat doet ze samen met het Rotterdamse gemeenteraadslid Dieke van Groningen. Zij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Rotterdamse Haven en voerde recent verschillende online spreekuren met Rotterdamse retailondernemers. Iedereen uit de binnenvaartsector die graag wil meepraten kunnen zich voor het spreekuur aanmelden via de website van Nagtegaal: carolinenagtegaal.nl/binnenvaart.

Foto's

  • J.Roeland
    RIVER-DANCE


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions