Clicky


Aanhoudingen in FIOD-onderzoek naar faillissementsfraude

Aanhoudingen in FIOD-onderzoek naar faillissementsfraude
05-06-2020 09:57 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM/LEEUWARDEN - De FIOD heeft donderdag twee mannen van 51 en 42 jaar uit Amsterdam en Leeuwarden aangehouden op verdenking van faillissementsfraude, oplichting en witwassen. Een 32-jarige vrouw uit Amsterdam, die niet is aangehouden, wordt verdacht van witwassen. Er zijn doorzoekingen gedaan in een woning en bedrijfspand in Amsterdam en een woning in Leeuwarden. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, bankrekeningen, een Audi A7, sieraden, designer kleding en tassen, meldt de FIOD vrijdag.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een melding bij Meld Misdaad Anoniem over de verkoop van obligaties aan particuliere beleggers, waarvan rendementen slechts gedeeltelijk of niet werden uitbetaald. Tevens hadden curatoren melding gemaakt van het vermoeden dat verdachten faillissementsfraude pleegden door geen administratie te voeren en te bewaren en goederen te onttrekken aan de boedel vóór het faillissement.

Uit onderzoek van de FIOD blijkt het vermoeden dat geld verkregen met faillissementsfraude en oplichting is witgewassen. De verdachten hebben verschillende bedrijven op hun naam en op de vele bankrekeningen van deze bedrijven en de verdachten worden grote bedragen heen en weer geboekt.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.