Clicky

 Vrachtwagenchauffeur opgepakt na recordvangst cannabis in vrachtwagen

Vrachtwagenchauffeur opgepakt na recordvangst cannabis in vrachtwagen [+foto's]
04-06-2020 13:56 | Buitenland | auteur Redactie

TEMPLEPATRICK - Drie mannen, in de leeftijd van 62, 37 en 32 jaar oud, zijn gearresteerd na de grootste inbeslagname van drugs in Noord-Ierland ooit door de National Crime Agency.

Als onderdeel van een lopend NCA-onderzoek naar de drugssmokkel, hielden NCA-agenten, in samenwerking met collega's van de politie van Noord-Ierland, in de vroege uren van woensdag 3 juni een vrachtwagen in de omgeving van het Noord-Ierse Templepatrick tot stilstand.

NCA- en PSNI-officieren hebben naar schatting 600 kilo cannabis ontdekt onder een  deklading groenten. De drugs hadden een geschatte straatwaarde in Noord-Ierland van 10 tot 12 miljoen pond.

NCA-onderzoekers arresteerden drie mannen, waaronder de vrachtwagenchauffeur, op verdenking van drugssmokkel. Ze zijn 62, 37 en 32 jaar oud en komen uit County Tyrone, County Londonderry en County Armagh. Alledrie blijven in hechtenis.

Er werden ook twee panden doorzocht, één in County Londonderry en één in County Tyrone.

David Cunningham, commandant van de National Crime Agency Belfast, zei: "Dit is een ongelooflijk belangrijke inbeslagname van gecontroleerde drugs, de grootste die de NCA hier in Noord-Ierland ooit heeft gemaakt. Een inbeslagname van deze omvang zal een enorme impact hebben op de georganiseerde misdaadgroepen die betrokken zijn bij de invoer ervan, waardoor hun goederen en vooral winst worden ontnomen. We zijn vastbesloten alles te doen wat we kunnen met onze wetshandhavingspartners om de drugsaanvoerroutes te verstoren en te ontmantelen, niet alleen hier in Noord-Ierland maar in heel Groot-Brittannië."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions