Clicky

 
Transport Online - 5.000 zonnepanelen op dak Axell Logistics in Etten-Leur

5.000 zonnepanelen op dak Axell Logistics in Etten-Leur

5.000 zonnepanelen op dak Axell Logistics in Etten-Leur
04-06-2020 10:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ETTEN-LEUR - Drie voetbalvelden aan zonnepanelen op het dak van Axell Logistics in Etten-Leur wekken vanaf nu groene stroom op. Met de 5000 panelen voorziet het transport- en logistiekbedrijf zichzelf en honderden huishoudens van duurzame energie. Het is één van de grootste daksystemen met zonnepanelen van West-Brabant.

Volgens Richard Massop van Axell Logistics was het een behoorlijke operatie om de panelen in werking te krijgen, maar het bedrijf is blij met het resultaat: “Door zelfvoorzienend te zijn in energie, willen we ons familiebedrijf toekomstbestendig maken. Zo’n maatregel is een win-win: we vermijden 1 miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar én het scheelt op onze energierekening. Ook dringen we ons energieverbruik terug door ledverlichting met bewegingssensoren in onze magazijnen te installeren.”

Duurzame energie in West-Brabant

Kees van Aert, wethouder in Etten-Leur, bracht onlangs een bezoek aan Axell Logistics: “Geweldig om zo’n enorm zonnepark op Etten-Leurse daken te zien. Dit sluit goed aan bij onze Regionale Energie Strategie, die de plannen voor duurzame energie in West-Brabant op een rij zet. Zonnepanelen zijn een investering in zowel ons milieu als in het eigen bedrijf. Door ze op bedrijfsdaken te leggen, in plaats van in het buitengebied, gaat het niet ten koste van de landelijke omgeving.”

Maximaal resultaat met zo min mogelijk kilometers

Voor een logistiek dienstverlener is uitstoot een belangrijk duurzaamheidsthema. “We rijden met schonere dieselmotoren (Euro 6), waardoor onze vrachtwagens aanzienlijk minder stikstof en fijnstof uitstoten, en we plannen onze ritten efficiënt in, zodat we uit zo min mogelijk kilometers maximaal resultaat halen. Verduurzamen is een proces en het kan altijd beter. Daarom onderzoeken we steeds hoe we met nieuwe technieken onze voetafdruk verder kunnen verkleinen”, aldus Massop.

Axell Logistics is, samen met Axell Employment, onderdeel van Axell Group.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats