Clicky

 
Transport Online - Busvervoerder meldt bij OM 'onregelmatigheden' rond aanbesteding

Busvervoerder meldt bij OM 'onregelmatigheden' rond aanbesteding

Busvervoerder meldt bij OM 'onregelmatigheden' rond aanbesteding
03-06-2020 17:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DEVENTER - Het ov-bedrijf Keolis heeft bij het Openbaar Ministerie melding gemaakt van mogelijke onregelmatigheden bij een grote aanbesteding die de onderneming zelf won. Keolis kreeg vorig jaar de opdracht gegund voor busvervoer in de regio IJssel-Vecht.

Het busbedrijf laat de kwestie onderzoeken door een externe partij. Ook stelt Keolis volledig mee te werken aan onderzoek door de provincies. Medewerkers die betrokken waren bij de onregelmatigheden, zijn ontslagen. Keolis wil daarnaast meer doen voor integriteit binnen het bedrijf en onder werknemers.

Onderzoeksplatform Follow The Money schreef onlangs dat Keolis zogeheten 'side letters' opstelde met de Chinese leverancier van elektrische bussen BYD en de truckmaker Ginaf. Side letters zijn afspraken tussen twee partijen die buiten officiële contracten worden gehouden.

De afspraken zouden zo buiten het zicht zijn gehouden van de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland, terwijl zij moesten beslissen wie het busvervoer in IJssel-Vecht op zich mag nemen. Door bepaalde afspraken met leveranciers van bussen geheim te houden, zou er sprake van fraude kunnen zijn.

Keolis stelt dat de gevonden onregelmatigheden te maken hebben met "verklaringen" rond circulariteit en de levering van buurtbussen. Verduurzaming van het busvervoer was een belangrijke eis van de provincies bij de aanbesteding. De kwestie heeft volgens het vervoersbedrijf geen impact op het opstarten van de reguliere dienstregeling in IJssel-Vecht vanaf 13 december.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions