Clicky


Crocs Europe B.V. vestigt zich op DistriPark Dordrecht

Crocs Europe B.V. vestigt zich op DistriPark Dordrecht
03-06-2020 16:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DORDRECHT - Het bedrijf Crocs Europe B.V. vestigt zich op DistriPark Dordrecht. De bekende Amerikaanse producent van schoenen, sandalen en klompen zal 35.000m2 afnemen op het nieuwe logistieke bedrijventerrein langs de snelweg A16 en zal werk bieden aan zo’n 200 tot 350 mensen. Daarmee wordt dit het grootste distributiecentrum van Crocs in Europa. Vandaag werd het officiële startsein gegeven voor de bouw.

Crocs zal de nieuwe locatie deels gaan gebruiken voor opslag voor de webwinkel, maar ook voor bevoorrading van winkelfilialen en de afhandeling van retouren. De Dordtse Wethouder Maarten Burggraaf (Economie) is trots dat een internationaal bedrijf als Crocs voor DistriPark Dordrecht heeft gekozen: “Zeker in de huidige economisch onzekere tijden is de voortvarendheid van deze ontwikkeling een zeer positief signaal. Het feit dat een aansprekende internationale naam als Crocs kiest voor Dordrecht en de Drechtsteden geeft aan dat we alles in huis hebben om aan de wensen van logistieke bedrijven te voldoen. Dat wisten we, maar het is fijn dat dit nu ook bevestigd wordt door de komst van dit bedrijf.”

Arbeidsplaatsen

De komst van Crocs levert de gemeente en de regio ongeveer 200 tot 350 extra arbeidsplaatsen op. Burggraaf: “Dat is goed nieuws voor onze inwoners die graag aan de slag willen in de logistieke dienstverlening. En dit is nog maar het begin. We zijn in gesprek met meerdere geïnteresseerde bedrijven voor de andere kavels van DistriPark Dordrecht dat we fasegewijs ontwikkelen. We voeren deze gesprekken met eindgebruikers omdat we synergie van de te vestigen bedrijven met de omgeving en bijdrage aan aantal arbeidsplaatsen belangrijke criteria vinden.” Onlangs werd al bekend dat ook Dylan Steel Solutions 35.000 m2 afneemt op DistriPark Dordrecht. Dit levert ongeveer 130 extra arbeidsplaatsen op.

Locatiekeuze

Senior Vice President en General Manager van Crocs Europe B.V., Adrian Holloway, is blij met de locatiekeuze voor het nieuwe distributiecentrum: “Het zijn boeiende tijden voor het merk Crocs en we zijn verheugd om de bouw van het nieuwe distributiecentrum aan te kondigen. Het nieuwe gebouw stelt ons in staat om de ondersteuning van onze klanten te verbeteren en we zijn bijzonder trots om binnen dezelfde regio in Nederland te verhuizen. We kijken ernaar uit om de lokale gemeenschap te steunen.”

Bouw en oplevering

De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Hercuton. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2021.

CEO Ivo van der Mark: “Ik ben blij met de constructieve samenwerking tussen Crocs, Gemeente Dordrecht, DistriPark Dordrecht, Over Engh Vastgoed B.V. en M2 Real Estate. We zijn er echt als partners ingegaan. Het was een bijzondere tijd waarin we vanwege corona vaker digitaal dan fysiek overleg met elkaar gehad hebben. Ik ben trots op hoe we samen tot deze mooie ontwikkeling zijn gekomen en ik kijk uit naar het eindresultaat!”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions