Transport Online - Haagse basisschool De Springbok dicht, twee leraren hebben corona

Haagse basisschool De Springbok dicht, twee leraren hebben corona

Haagse basisschool De Springbok dicht, twee leraren hebben corona
03-06-2020 16:33 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Een openbare basisschool in Den Haag blijft de komende tijd dicht. Twee leraren hebben het coronavirus en zeven leerlingen hebben klachten die daarop wijzen. Dat heeft de overkoepelende organisatie voor het openbare basisonderwijs in Den Haag, De Haagse Scholen, laten weten.

Het gaat om de openbare basisschool De Springbok. Die heeft bijna 500 leerlingen en 60 medewerkers, verspreid over twee locaties in de wijk Transvaal. Een leerkracht op de ene locatie kreeg afgelopen zaterdag klachten, een leraar van de andere locatie werd maandag ziek. Beiden hebben zich dinsdag laten testen en hoorden woensdagochtend dat ze inderdaad het coronavirus hebben opgelopen. De zeven zieke leerlingen zitten niet in de klassen van de besmette leraren. De uitslag van hun coronatests is nog niet bekend.

De leerlingen van De Springbok krijgen voorlopig weer thuisonderwijs. Het is nog niet bekend hoelang dat duurt.

Volgens minister Arie Slob (Onderwijs) is het belangrijk dat scholen de afgesproken protocollen naleven als een leraar besmet raakt met het virus. Een school hoeft na zo'n gebeurtenis niet altijd dicht, aldus de bewindsman. "Dat is dan afhankelijk van de adviezen van de GGD."

Het is sinds de opening van de basisscholen volgens hem heel goed gegaan. Op slechts "een paar scholen" zijn docenten besmet geraakt. De basisscholen gingen begin mei weer open en sinds deze week gaan ook de leerlingen in het voortgezet onderwijs weer naar school.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions